Poule Navigatie

zondag, 03 februari 2013 19:30

Olympia verliest onnodig van DOT

Olympia heeft vandaag in de uitwedstrijd tegen koploper DOT uit Vlierden onnodig verloren. Daardoor heeft Olympia de tweede plek niet meer in eigen hand en is het afhankelijk van wat de concurrent Zigo doet in de laatste drie zaalwedstrijden.

In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht. Vanaf de eerste minuut was Olympia de bovenliggende partij. Er werd goed gespeeld en met name in de afvang was Olympia de heersende partij. Via 2-5 en 4-6 werd een ruststand bereikt van 5-7. Het enige wat Olympia nagelaten had, was om verder afstand te nemen van DOT.

Direct na rust bracht Iris Olympia op een 5-8 voorsprong. Daarna was het gedaan. DOT speelde in de tweede helft fysieker en Olympia ging daar te ver in mee, waardoor men niet aan het echte korfbal toekwam waar Olympia goed in is. DOT liet zien waarom ze tot nog toe alles gewonnen hadden door 5 maal op rij te scoren, waardoor Olympia tien minuten voor tijd tegen een 10-8 achterstand aan keek. Met twee afstandschoten van Elke en Jilke kwam Olympia langszij en leek er nog een puntje in te zitten. DOT kwam echter 5 minuten voor tijd op een 12-11 voorsprong. In de laatste minuten werden er nog een aantal kansen gecreeerd door Olympia maar deze leverde geen van allen een doelpunt op.

Na de carnaval zal Olympia de 3 laatste wedstrijden moeten winnen om nog kans te maken op de tweede plek. De tweede plek geeft recht op een promotiewedstrijd naar de Hoofdklasse. Maar het is afhankelijk van Zigo, dat 2 punten voorstaat op Olympia maar een zwaarder programma heeft, of Olympia op het wedstrijdformulier staat van deze extra wedstrijd.

Lees 1008 keer

Laat een reactie achter

Make sure you enter the (*) required information where indicated. Basic HTML code is allowed.