Poule Navigatie

zondag, 03 maart 2013 22:08

Olympia overklast BMC

In de voorlaatste wedstrijd van het zaalseizoen heeft Olympia een klinkende overwinning geboekt op BMC uit Berlicum. Omdat de directe concurrenten om de 2e plaats tegen elkaar gelijkspeelden, staat Olympia nu alleen op de 2e plaats. Een overwinning in de laatste wedstrijd betekent dat er een promotiewedstrijd gespeeld mag worden voor een plek in de Hoofdklasse.

De tegenstander BMC had voor aanvang van de wedstrijd ook nog theoretische kansen op de tweede plek en ze wilden er alles aan doen om te kijken of dit in de praktijk ook mogelijk was. Olympia begon geconcentreerd en gretig aan de wedstrijd. BMC kwam als eerste tot scoren, 0-1. De eerste aanvallen van Olympia leverden geen doelpunten op, maar zagen er hoopvol uit. Voldoende schoten, veel afvang en met veel wisselende functies. Doelpunten konden niet uitblijven en met zuivere schoten werd de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Na de 2-2 van BMC in de 8e minuut was Olympia tot aan de rust heer en meester in het veld. Vanuit alle hoeken werd er gescoord en BMC werd op alle fronten overklast. Zo werd de wedstrijd voor rust beslist (9-2).

Na de rust was het weer BMC dat als eerste scoorde. Olympia zette het spel van voor de rust voort en gestaag werd de voorsprong nog verder uitgebouwd. De scherpte in de afronding uit de eerste helft was wel enigszins weg. De duels om de bal werden echter nog steeds gewonnen. De eindstand op het bord was uiteindelijk 14-4.

Het gelijke spel van SCMH tegen ZIGO (8-8) later op de dag leidde waarschijnlijk tot nog meer euforie dan de eigen overwinning. Als volgende week een overwinning wordt behaald op ONA uit Overasselt, dan mag Olympia een week later in hetzelfde Overasselt de promotiewedstrijd spelen tegen de nummer twee van de andere Overgangsklasse om een plek in de Hoofdklasse.

Lees 677 keer

Laat een reactie achter

Make sure you enter the (*) required information where indicated. Basic HTML code is allowed.