Poule Navigatie

zondag, 17 maart 2013 23:44

Olympia promoveert naar Hoofdklasse

Met een klinkende 15-11 overwinning op De Merels heeft Olympia promotie afgedwongen naar de Hoofdklasse. Na een gelijkopgaande 1e helft qua score (6-6) nam Olympia direct in de tweede helft afstand en gaf de voorsprong vervolgens niet meer uit handen.

In de week voorafgaand aan de wedstrijd werd niets aan het toeval overgelaten. De tegenstander werd geanalyseerd en met twee extra trainingen werd de boel op scherp gezet. Zelfs de afwijkende regels van dergelijke promotiewedstrijden werden nog eens doorgenomen. En we waren zelfs klaar voor een eventuele strafworpenserie.

Om 11:20 uur werd de toss gewonnen. We kiezen er voor om als thuisploeg te fungeren, zodat er in het eigen tenue gespeeld kan worden. En zodat de supporters niet voor niets de zwart-witte ballonnen hebben meegenomen. Om 11:30 uur klinkt het eerste officiele fluitsignaal van de scheidsrechter. De Merels weten in hun eerste aanval direct te scoren (0-1). De paniek is echter maar van korte duur. Jilke opent met een afstandschot de score voor Olympia en even later maakt Iris er met een doorloopbal zelfs 2-1 van. In de verdediging wordt de tegenstander kort gehouden. Er worden geen kansen meer weggegeven en langzaamaan trekt Olympia de wedstrijd naar zich toe. Er wordt een gat geslagen van 2 doelpunten, maar De Merels weet de kloof voor rust weer te dichten (6-6).

Het vertrouwen is echter aanwezig. En direct na rust wordt in 5 minuten drie keer gescoord (9-6). Olympia blijft de wedstrijd daarna onder controle houden. Met name de rebound is goed verzorgd, maar toch moet het toezien hoe De Merels van 11-8 terug weet te komen tot 11-10. Met nog 6 minuten te spelen gaan alle remmen los. Met o.a. twee doelpunten van Elke wordt De Merels definitief verslagen (15-11).

Lees 769 keer

Laat een reactie achter

Make sure you enter the (*) required information where indicated. Basic HTML code is allowed.