Print deze pagina
zondag, 12 mei 2013 15:54

Topper Olympia-NDZW onbeslist

De topper in de Overgangsklasse A tussen Olympia en NDZW eindigde in een 12-12 gelijkspel. Met nog 1 wedstrijd voor de boeg blijven beide ploegen hierdoor samen aan kop staan.

De openingsfase was voor de gasten uit Vlijmen. NDZW speelde sneller en was sterker in de rebound. Na een kwartier stond Olympia hierdoor met 1-4 achter. Na een omzetting kreeg Olympia meer vat op het aanvalsspel van NDZW. Olympia speelde echter zelf in de aanval nog te slordig met veel onnodig balverlies als gevolg. Desondanks begonnen de doelpunten wel te vallen. Olympia knokte zich terug tot 4-4 met onder meer twee afstandschoten van Kristie, maar het was toch weer NDZW dat met een minimale voorsprong de rust bereikte, 4-5.

Na de rust duurde het vijf minuten voordat beide ploegen 1 maal tot scoren kwamen. Daarna beleefde Olympia 6 dramatische minuten. NDZW was daarin zeer trefzeker en bijna alles wat omhoog werd gegooid viel door de korf. Olympia kwam hierdoor met 6-11 achter. Er stonden echter nog ruim 20 minuten op de klok. Olympia begon beter te korfballen. De Ommelse dames stonden nu sterk te spelen in de afvang en het vertrouwen kwam terug in het spel. Met onder meer twee treffers van Jilke stond het 10 minuten voor tijd weer gelijk, 11-11. Direct daarna scoorde NDZW uit een vrije bal (11-12). In de laatste 10 minuten volgde er een slotoffensief van Olympia dat in de slotminuut bekroond werd met een doelpunt van Simone.

Lees 1903 keer