Poule Navigatie

zondag, 26 mei 2013 22:23

Olympia kampioen na overwinning op Merselo

Door een overwinning op Merselo en de onverwachte nederlaag van directe concurrent NDZW tegen SCMH, heeft Olympia het kampioenschap behaald in de laatste competitiewedstrijd. Na promotie in de zaalcompetitie promoveert Olympia hierdoor ook in de veldcompetitie naar de Hoofdklasse.

Merselo begon beter aan de wedstrijd dan Olympia en zette de Ommelse dames na een kwartier op een 3-1 achterstand. Vanaf dit moment was voor Olympia duidelijk waar de zwakke en sterke punten van de tegenstander lagen en had het, ondanks de achterstand, de wedstrijd volledig onder controle. Nienke en Jilke brachten de stand weer in evenwicht. De verdediging gaf daarna geen kans meer weg, waardoor de aanval ruim de tijd kreeg om een voorsprong op te bouwen. Vlak voor rust bracht Simone met twee treffers Olympia aan de leiding (3-5).

In de rust werd er op gehamerd om het spel van het laatste kwartier door te blijven zetten en doorgenomen hoe het enige gevaar, dat Merselo nog bezat, bestreden kon worden.

Olympia begon geconcentreerd in de tweede helft. Waar in de eerste helft de scherpte af en toe ontbrak was deze nu direct aanwezig. Binnen vier minuten scoorde Elke twee keer (3-7) en daarmee was het laatste half uur slechts een formaliteit. Olympia bleef met name in de verdediging heersen. Merselo kreeg geen enkele kans meer. Olympia bleef zelf regelmatig scoren en liep uit naar 3-11 voordat Merselo het eerste doelpunt van de tweede helft kon maken. Olympia won uiteindelijk dik verdiend met 6-14.

Medekoploper NDZW bleek daarna verrassend met 4-9 verloren te hebben van SCMH waardoor het kampioensfeest kon losbarsten.

Lees 2420 keer
Meer in deze categorie: « Topper Olympia-NDZW onbeslist

Laat een reactie achter

Make sure you enter the (*) required information where indicated. Basic HTML code is allowed.